Our Blog

paoulo-belliniPaolo Bellini is verantwoordelijk voor ICT binnen de ziekenhuizen van de Meander groep.
Hij is overtuigd van de kracht van de eigen afdeling en wil zo min mogelijk uitbesteden.

Hij beschrijft het ziekenhuis als een organisatie die vrijwel alle expertises in huis heeft en lijkt op een vliegdekschip. De medewerkers van het ziekenhuis zorgen met elkaar dat een klein aantal specialisten hun werk goed kan doen, zoals op een vliegdekschip eigenlijk alles draait om een klein aantal piloten die met hun vliegtuig acties ondernemen.

De afhankelijkheid van elkaar geeft een saamhorigheidsgevoel waardoor de snelheid en efficiëntie van handelen optimaal wordt. Dit is wel heel anders dan bij zijn vorige werkgever ABNAMRO. Binnen de bank zijn vrijwel alle ICT-taken inmiddels uitbesteed. Het blijkt dat de kosten door het outsourcen van ICT snel zijn toegenomen en de realisatie van benodigde aanpassingen niet sneller gaat.

Paolo is van mening dat outsourcing in veel gevallen een probleem kan maskeren maar het niet zal oplossen. De aanwezige projectmanagers reageren tijdens en na de presentatie met vragen waardoor een levendige discussie ontstaat. In de gesprekken worden veelvuldig ervaringen uitgewisseld tussen de projectmanagers. De betrokkenheid van de spreker met zijn onderwerp en creatieve en humoristische wijze waarop hij de presentatie verzorgd heeft maakte het tot een zeer geslaagde avond.

Comments are closed.