Our Blog

Deze keer was het onderwerp “Zin of Onzin van Certificeren”
Hoe toon je aan dat je een opdracht goed kunt uitvoeren en helpt een certificaat daarbij?

Zeker bij opdrachten waar de opdrachtgever je niet persoonlijk kent zal dit een vraag zijn die bij je zou kunnen spelen.
Jouw kansen op de opdracht en het tarief worden immers beter als een opdrachtgever erop kan vertrouwen dat jij de opdracht voor hem tot een goed eind zult brengen.

Aranka Krechting heeft jarenlang ervaring opgebouwd bij Cito en heeft als accountmanager contact met bedrijven en overheden. In haar presentatie is ze, naast de voorwaarden voor de verschillende certificaten, ingegaan op de mate waarin opdrachtgevers een certificaat zoals IPMA (B,C of D) eisen en heeft ze een overzicht gegeven van de aantallen gecertificeerden voor IPMA op de verschillende niveaus. IPMA certificaten (anders dan Prince2) kijken niet alleen naar opgedane kennis maar vooral naar kennis, vaardigheden en houding, die samen de competenties van projectmanagers vormen.

Aranka heeft met ons haar ervaring gedeeld rond het effect van de certificaten en tevens toegelicht hoe je jezelf kunt laten certificeren.

De avond had als gebruikelijk een informeel en interactief karakter en de pittige discussie over nut en wijze van certificeren was er.

Comments are closed.