Our Blog

foto-cees-de-gierCees de Gier is het hoofd Veiligheid en Integriteit van de vtsPN.
In zijn dagelijks werk wordt Cees voortdurend de vraag gesteld wat integer gedrag is en wat niet meer.

De Politieorganisatie heeft een voorbeeldfunctie waar het gaat over integriteit en wordt geconfronteerd met een maatschappij die de normen steeds ruimer lijkt te leggen. Aan de ingehuurde krachten die voor de Politie werken wordt het zelfde gedrag als van het eigen personeel verwacht. Ook gedrag tijdens de privétijd wordt betrokken bij het screenen van de inhuurkrachten.

Hoe weet je wat er van je verwacht mag worden?
Cees had voor ons een verrassend universeel antwoord over hoe vast te stellen of gedrag nog integer is.

Veiligheid en integriteit hebben veel met elkaar te maken. Over beide onderwerpen en de raakvlakken wilde Cees zijn beelden met ons delen.

Naast een korte presentatie heeft Cees ons met concrete vragen geprikkeld om na te denken over het onderwerp en daarover ook kritische vragen te stellen. Cees boeide het publiek door zijn praktische aanpak van de vraagstukken rond integriteit met heldere voorbeelden. Alles vastleggen in regels is niet mogelijk maar blijkt ook niet nodig.

Het was een levendige en interactieve sessie waarbij de spreker en de bezoekers nog lang hebben nagesproken.

Voor wie de vtsPN nog niet kent: De voorziening tot samenwerking Politie Nederland (vtsPN) is opgericht om krachten te bundelen en daardoor politie en andere partners in de Openbare Orde en Veiligheidssector
te ondersteunen bij het veiliger maken van Nederland. Met name op ICT-gebied liggen er belangrijke taken, bijvoorbeeld om landelijk een gestandaardiseerde ICT-architectuur
voor de politie te realiseren met daarbinnen tal van specialisaties. Dat is geen geringe opgave, maar wel een hele uitdagende.

Comments are closed.