Our Blog

Steeds meer bedrijven gaan over tot Offshore software development. De ontwikkeling van software kan immers goedkoper in landen met lagere loonkosten.

 

 foto-matthijs  foto-edward2
Matthijs de Graaf Edward Vernhout

India en China worden door de grote spelers vaak gebruikt vanwege hun lage kosten. De cultuurverschillen met deze landen zijn echter erg groot en die leiden regelmatig tot problemen bij het uitvoeren van projecten.

Dus is ‘goedkoop’ bij offshoring altijd ‘duurkoop’?

In de presentatie van Weev die op werd verzorgd door Edward Vernhout en Matthijs de Graaf, zijn een groot aantal valkuilen genoemd en manieren om te voorkomen dat je daar invalt. Weev heeft zelf ervaring opgedaan met het offshoren in Brazilie. Hierbij neemt de Nederlandse tak van Weev de organisatie-, gebruikersanalyse, specificatie en projectverantwoordelijkheid voor haar rekening. Zij zorgen ervoor dat de ontwikkelaars in Brazilie volledige informatie krijgen, waarbij de context, het doel en het belang van het project helder zijn. Meevaller voor WEEV is dat de cultuurverschillen tussen Brazilie en Nederland goed te overzien zijn en WEEV een ervaren Nederlander als technisch manager in Brazilie heeft.

Weev heeft gekozen voor een interessant en vernieuwend model waarin de contactlijnen van de opdrachtgever met de developers zo kort mogelijk zijn. Het contact van de opdrachtgevers met de developers wordt aangemoedigd en de ontwikkelaars worden daarom mede geselecteerd op hun vaardigheden van communicatie in het engels. Op deze manier kan ook iteratief worden ontwikkeld zodat ook werken volgens de RUP methode mogelijk is. De behandelde business cases van grote projecten voor de ING Bank en NykampNyboer illustreerden dit nog eens.

De aanwezige projectmanagers stelden kritische vragen over de verschillen van lokale en offshoreontwikkeling waarop de sprekers professioneel ingingen. Vooral de eigen ervaringen met Offshore ontwikkeling in Brazilie en de openheid waarmee het verloop van de eigen projecten werd besproken, droeg bij aan een zeer geslaagde avond.

Comments are closed.