Our Blog

han-costerHan Coster van Coster Mediation deelt zijn ervaringen met ons.
Menig project komt in de problemen door onbegrip of onwil van betrokkenen.

Dit kan een medewerker zijn die het project als bedreiging ziet voor de eigen toekomst maar het kan ook een medewerker zijn die het project op een andere wijze zou willen uitvoeren.

Afhankelijk van de invloed van de medewerker kan dit tot mislukking van het project leiden. Zelfs als de projectmanager tijdig de signalen herkent is het niet altijd mogelijk de situatie te veranderen. Anders is dit voor een mediator die immers geen partij is in het ontstane spanningsveld en dus objectief naar een oplossing kan zoeken. Coster vertelt uit eigen ervaring. Vooral de keren dat Coster zelf in de val trapte en pas later kon analyseren wat er echt gebeurde, was een goede illustratie van de mogelijkheden van een mediator.

Als oefening hebben we een opdracht gekregen om zelf een mediationtraject te oefenen. De verschillen in de gesprekken met en zonder mediator waren groot en de kracht van de werkwijze werd overtuigend gedemonstreerd. De ervaring van een mediator zoals Coster kan in voorkomende gevallen het verschil maken tussen een geslaagd of een vastgelopen project.

Comments are closed.