Our Blog

noud-mullekomVanderlande heeft de afgelopen jaren gewerkt aan het grootste project uit hun geschiedenis en dit goed werkend en op tijd opgeleverd. De werkwijze in het omvangrijke project voor de bagage afhandeling op de brandnieuwe Terminal 5 van Heathrow Airport is een voorbeeld voor hun organisatie geworden.

Noud van Mullekom was als Engineering Manager verantwoordelijk voor de engineering, productie en levering van het systeem aan de site organisatie in Engeland. Toen hem gevraagd werd dit aan te sturen is hij begonnen met een analyse van de potentiële gevaren in het project en een inschatting hoe de realisatie zou uitpakken. Voor BAA stond de opleverdatum van de nieuwe terminal voorop en tegelijkertijd wilde men de kosten goed in de hand houden. Het was daarom van groot belang om het project ook volgens afspraak op te leveren. Na een CoCoMo analyse bleek dat met name op het gebied van requirements management, test management, change & configuration
management en planning & tracking aanpassingen noodzakelijk waren om het project voorspelbaar te laten verlopen. Deze aanpassingen werden uitgewerkt in verbeter-voorstellen en door Vanderlande met BAA als opdrachtgever overeengekomen.

Om het inzicht over de eisen, wensen en veranderingen te houden en tevens de voortgang van de realisatie te bewaken, heeft Noud nieuwe ondersteunende tooling geïntroduceerd. Dit was een kostbaar traject maar leverde wel het gewenste resultaat op en bespaarde daardoor een veelvoud van de investering.

Voor de projectmanagers die geboeid naar de presentatie luisterden was de verrassing groot toen bleek dat de samenwerking van de opdrachtgever (BAA) met Vanderlande in dit project wel heel hecht was. De opdrachtgever kon op ieder moment kijken in de tools voor planning en realisatie. Soms gaf dit binnen het project lastige situaties, maar de problemen werden gezamenlijk opgelost in plaats van elkaar de zwarte piet toe te schuiven. Dit leidde ertoe dat de energie binnen het project gericht bleef op het realiseren van oplossingen. Tijdens en na de presentatie waren er veel vragen van de geïnteresseerde projectmanagers.

We kijken terug op een geslaagde avond met veel interactie en humor.

Comments are closed.